19.10.2011 kl. 09.18

Underkender omstridt pølsecirkulære

Silkeborg Kommune må ikke forvise en pølsevogn fra sin faste plads, siger Natur- og Miljøklagenævnet

Sultne handlende i Silkeborg-forstaden Virklund kan ånde lettet op. Natur- og Miljøklagenævnet har underkendt en afgørelse fra Silkeborg Kommunes plan-, miljø- og klimaudvalg, der krævede den lokale pølsevogn fjernet fra parkeringspladsen ved en møbelforretning.

Udvalgets beslutning er en del af kommunens omstridte pølsevognscirkulære, der henviser faste pølsevogne til særlige centerområder. Det har udløst flere klager, og den første er altså faldet ud til pølsemandens fordel.

Trods nederlaget er udvalgsformand Hans Okholm (SF) tilfreds. Han påpeger, at udvalget oprindeligt godkendte pølsevognen i Virklund.

- Da vi trak vores oprindelige afgørelse tilbage, var det efter vores bedste overbevisning sådan reglerne skulle forstås. Men nu kan afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet hjælpe os med at afklare, hvordan reglerne skal tolkes, siger han.

Venter på afgørelse

Selve pølsevognscirkulæret er endnu ikke blevet opgivet. Kommunen afventer afgørelsen fra endnu en sag, hvor en pølsemand har klaget over forvisningen fra sin faste plads i et butiksområde.

- Derfor ved vi ikke endnu, om vi skal ændre vores praksis, siger Hans Okholm.

- Vi vil selv kontakte Natur- og Miljøklagenævnet for at få klar besked om, hvordan den foreliggende afgørelse skal fortolkes - er det en afgørelse som kun gælder den konkrete sag, eller er det noget, vi skal styre efter generelt, lyder det fra udvalgsformanden.

MØD DANSKE KOMMUNER PÅ FACEBOOK

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Underkender omstridt pølsecirkulære Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger