18.10.2011 kl. 10.26

Lange lån mod oversvømmelser

Entreprenørbranchen vil have ændret kommunernes låneregler, så de får bedre råd til klimatilpasning

Når kommunerne låner penge af staten til at bygge nye kloakker og bedre afløb, skal de have 50 år til at betale lånet tilbage.

Det foreslår brancheforeningen Danske Anlægsentreprenører, der mener, at de nuværende låneregler står i vejen for klimatilpasning i stor stil. Foreningen bakkes op af en rapport fra KMPG, der peger på, at reglerne forhindrer kommunale vandselskaber i at investere i klimatilpasning.

- Det er nødvendigt at udvide låneperioden og tilpasse den til investeringens levetid. Som det er i dag, er der ikke likviditet til de nødvendige investeringer i anlæg, fordi tilbagebetalingstiden er for kort, siger direktør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører.

FØLG DANSKE KOMMUNER PÅ FACEBOOK

Foreningen, der er en del af Dansk Byggeri, går nu til miljøminister Ida Auken (SF) med forslaget.

- Problemet er, at vandselskaberne skal betale lånet tilbage på 25 år, mens regningen til kunderne strækker sig over hele investeringens levetid, der i gennemsnit vil være 50 år. Det giver et pres på likviditeten. Det bliver dermed ikke nemmere at sikre tørre kældre og en passabel Lyngbymotorvej, når vi igen rammes af et skybrud, konstaterer Niels Nielsen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lange lån mod oversvømmelser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger