18.10.2011 kl. 09.55

Borgmester tager afstand fra sharia-zoner

Integrationsborgmester sætter undersøgelse i gang, der skal kortlægge problemets størrelse
tekst Mads Anker

En gruppe ekstremister vil indføre sharia-zoner i Danmark. Det skal stoppes, mener både borgmester og muslimsk talsmand.  

Jyllands-Posten skriver i dag, at den danske salafistgruppe ”Kaldet til Islam” har erklæret Tingbjerg-bydelen i København for sharia-zone.

De vil patruljere døgnet rundt i zonen og tage fat i folk, der drikker, spiller, går på diskotek og andet, der ifølge gruppen strider mod salafisternes tolkning af islam.

- Det er et problem, og jeg tager det meget alvorligt. Den opførsel, disse ekstremister udøver, er på ingen måde acceptabel, siger Københavns integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) til Politiken.dk.

Integrationsborgmesteren har sat en undersøgelse i gang, der skal kortlægge problemets omfang.

Lille gruppe

Talsmanden for Muslimernes Fællesråd Mustafa Gezen peger på, at salafisterne kun udgør en lille gruppe af muslimer i Danmark.

- Vi har 40.000 medlemmer, der ikke repræsenterer de her synspunkter. Men vi skal ikke være blinde for deres ekstreme tilbøjeligheder i vores samfund, siger han til Jyllands-Posten.

- Problemet er, at mange unge står i en situation, hvor de kan være modtagelige over for disse holdninger. Vi skal helt ned på folkeskoleniveau og fokusere på, at det er vigtigt med demokratisk deltagelse, fastslår Mustafa Gezen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester tager afstand fra sharia-zoner Felter med * skal udfyldes
 
Af: Kurt A. Nissen
Den 18.10.2011 kl. 15:06

Skik følge eller land fly

svar på: Borgmester tager afstand fra sharia-zoner

Dem der er imod dansk demokrati og for sharia lovgivning, bør snarest rejse til de lande som har samme holdning, det er en underlig måde at sige tak for at de lever trygt og godt i danmark, muslimer som repekterer den danske grundlov, er altid velkomne som danske borgere.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger