17.10.2011 kl. 06.01

Minister: Fælles indsats mod skybrud

Miljøminister Ida Auken bebuder en plan for klimatilpasning, der kan skabe klarhed for kommunerne

17 kommuner i hovedstadsområdet har indgået et formelt samarbejde for at dæmme op for de enorme og milliarddyre skader, som opstår efter skybrud.

Nu melder miljøminister Ida Auken (SF) sig på banen. Hun vil med en såkaldt task-force hjælpe kommunerne i deres planlægning af, hvordan de kan ruste sig mod kommende skybrud på grund af klimaforandringerne.

- Skybrud er en stor udgiftspost i samfundsøkonomien, som vi skal have bragt ned. Vi skal have flere grønne tage og bassiner til regnvand - det vil kun gøre vores byer mere spændende, siger ministeren til Ritzau.

Hun tilføjer, at det er en topprioritet for hende at komme med en plan for klimatilpasning, der kan skabe klarhed for kommunerne.

- Jeg er klar over, at der er nogle problemstillinger, som vi skal have kigget på i vandsektorplanen, og dem skal vi have frem i lyset og fikset.

Vand kender ingen grænser

- Jeg vil arbejde for, at alle kommuner ligesom København får lavet en skybrudsplan. Det er vejen frem. Det er kommunerne, der bedst kender de lokale forhold, men vandet kender ikke kommunegrænserne, understreger hun.

Samarbejdet mellem de 17 kommuner indebærer blandt andet en række fælles initiativer, som kan sikre, at regnvand efter skybrud ledes til åer, søer og i sidste ende til Øresund frem for at oversvømme blandet andet veje og haver.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Minister: Fælles indsats mod skybrud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger