14.10.2011 kl. 18.09

Kommunerne holder aftalen

Alle landets kommuner har nu vedtaget 2012-budgetterne, og samlet set holder de sig inden for rammerne

Et bevis på aftalesystemets styrke.

Sådan betegner KL-formand Jan Trøjborg (S) budgetlægningen i de 98 kommuner, som holder sig inden for rammerne aftalt mellem KL og regeringen. Faktisk ligger serviceudgifterne i 2012 cirka to milliarder kroner under aftalte loft.

- Vi har været igennem en tæt samarbejdsproces de seneste måneder, og det har igen i år givet resultater. Det stod tidligt klart, at det ville blive en stor udfordring at holde skatten i ro. Men takket være et stærkt sammenhold og en stor økonomisk ansvarlighed kan vi i dag konkludere, at kommunerne overholder økonomiaftalen, siger Jan Trøjborg.

Han roser kommunerne for at udvise solidaritet over for hinanden i en tid, hvor pengene skal række langt.

- Det har gjort det muligt, at fire kommuner med et særligt behov har kunnet sætte skatten lidt op, fordi fire andre har været klar til at sætte skatten lidt ned, konstaterer KL-formanden.

Nej til detailstyring

Tilsammen bruger kommunerne 245 milliarder kroner på drift, seks milliarder mindre end i 2009. Dermed bidrager de til samfundets økonomiske genopretning, understreger KL-formanden.

Det samme gør kommunerne ved at hæve anlægsinvesteringerne. I 2012 vil de bygge for omkring 20 milliarder kroner.

Jan Trøjborg opfordrer den nye regering til at fastholde aftalesystemet og forhandle med kommunerne i fællesskab.

- De overordnede mål bør også fremover fastholdes for den kommunale sektor som helhed. Regeringen bør ikke detailstyre ved at formulere mål for enkelt kommuner eller grupper af kommuner, lyder det fra KL-formanden.

Relaterede dokumenter

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunerne holder aftalen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger