14.10.2011 kl. 12.56

Mobilhuller i Fredensborg skal lappes

Kommunen vil efter kritik samarbejde med mobilselskaber om at sikre bedre mobildækning
tekst Mads Anker

Det skal være slut med dårlig mobildækning i Fredensborg.

Kommunen indleder derfor et samarbejde med en række af landets største mobilselskaber, der skal skabe et overblik over de konkrete behov for mobilmaster i kommunen.

- Vi vil gerne sikre kommunens borgere en så god dækning på mobiltelefonen som mulig. Derfor har vi brug for et nøjagtigt overblik over, hvor der er huller i dækningen, siger formand for plan- og klimaudvalget Lars Simonsen (R).

- Og det håber vi, mobilselskaberne kan være med til at levere, siger han.

Borgere kan stritte imod

Kommunen er blevet kritiseret af telebranchen for at nøle med opsætningen af mobilmaster. Men det har sin naturlige forklaring.

- Inden vi som kommune kan give en tilladelse til opsætning af master, skal vi som regel igennem en længere høringsperiode blandt lokalbefolkningen, fortæller Lars Simonsen

- Her oplever vi, at der er stor bekymring blandt borgerne. Som ansvarlig myndighed er vi selvfølgelig nødt til at tage den store bekymring alvorlig, siger han.

Vil undgå klager

- Derfor håber jeg også meget, at de mange mobilselskaber fremover vil blive bedre til at gå sammen om opsætning af master og arbejde mere målrettet med at finde et flottere design til dem, så vi kan undgå så mange klager fremover, siger Lars Simonsen.

Der er i dag opstillet 11 mobilmaster i Fredensborg Kommune. Desuden ligger der i øjeblikket yderligere 11 ansøgninger om tilladelse til opsætning af mobilmaster.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Mobilhuller i Fredensborg skal lappes Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger