12.10.2011 kl. 07.55

Udskyder betalingsring og billige billetter

Der vil gå flere år, før betalingsringen omkring København er klar. Prisen på busbilletter sænkes heller ikke nu

Der vil gå mindst fem år, før betalingsringen omkring København er fuldt funktionsdygtig. Ifølge avisen Licitationen arbejder regeringen med en model, hvor det vil tage fem år at implementere betalingsringen i stedet for de planlagte to år.

Dermed vil der mangle fem milliarder kroner for at få det økonomien omkring ringen til at hænge sammen. Det er uansvarligt, at regeringen vælger at låne pengene til at dække underskuddet, mener Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

- Og jeg kan ikke forestille mig, at nogen private virksomheder vil indgå i et OPP-samarbejde om betalingsringen ved udsigten til at der går mange år, før der kan blive et afkast, siger han til Licitationen.

Billetpriser sænkes ikke

En del af indtægterne fra betalingsringen skulle ifølge Socialdemokraternes og SF’s planer gå til at sænke taksterne på den kollektive trafik i hovedstaden. Partierne ville indføre de billigere billetter allerede i år, men det bliver nu også udskudt.

Til Berlingske siger trafikordfører Anne Baastrup fra SF, at hullet i statskassen er så stort, at der ganske enkelt ikke er råd til at sætte billetpriserne ned. Hun håber, at der bliver råd til at gennemføre planen på et senere tidspunkt.

- Vi bliver nødt til at tage udgangspunkt i den virkelighed, vi har i dag. Når der ikke er penge i kassen, kan vi ikke gennemføre billige billetter som punkt ét, understreger hun.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Udskyder betalingsring og billige billetter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger