11.10.2011 kl. 10.12

Skyder 100 millioner ekstra i byggeriet

Kolding Kommune vil bygge for 340 millioner kroner i 2012. Det er 100 millioner mere end i år

Alle byrådsmedlemmer stemte for, da Kolding Kommunes budget blev vedtaget mandag. Politikerne godkendte blandt andet et historisk højt anlægsniveau på mindst 340 millioner kroner.

- Det er over 100 millioner kroner mere, end der er afsat i indeværende år, og det vil komme den hårdt trængte byggebranche til gode, siger en tilfreds borgmester Jørn Pedersen (V).

- Folketingets vækstpakke har sikret, at vi kan låne til en del af disse investeringer, og derudover besluttes det med budgetvedtagelsen også at fremrykke både byggerier og renoveringer for at styrke beskæftigelsen lokalt.

De mange anlægsmillioner skal blandt andet bruges til at renovere en række skoler og idrætsbygninger.

Ros til medarbejderne

2012-budgettet skal også hæve serviceniveauet på en række områder, ligesom kommunen vil lægge 34 millioner kroner i kassen. I alt skal opsparingen styrkes med 100 millioner kroner frem til 2015.

- Når vi med dette budget kan undgå at skære dybt, men derimod på nogle områder ligefrem udvide, så skyldes det først og fremmest, at vi i 2010 tog den helt store tørn med nedskæringer og besparelser, siger borgmesteren, der roser sine medarbejdere for indsatsen under den hestekur, der har kostet 400 kommunale stillinger.

- Det vidner om, at vi har medarbejdere, der er omstillingsparate, og det er også et udtryk for, at de enkelte udvalg har formået at overholde budgetterne, som vi tidligere har lovet hinanden. For det hjælper intet at vedtage budgetter, hvis vi ikke holder dem, erklærer Jørn Pedersen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skyder 100 millioner ekstra i byggeriet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger