11.10.2011 kl. 06.34

Må vente i tre år på ekstra ferieuge

Helsingør Byråd udskyder ferieuge til seniorer for at spare penge. Ansatte er kede af beslutningen

Helsingør Byråd vedtog i aftes at udskyde en ekstra ferieuge til medarbejdere, der er fyldt 60 år, så de først kommer i betragtning, når de er fyldt 63 år.

Borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) så gerne, at seniorugen helt blev fjernet, men det var der ikke politisk flertal for i byrådet.

- Jeg har det helt fint med, at vi gør det her, for der er ikke brug for seniorugen, når vi skal blive længere på arbejdsmarkedet, siger borgmesteren til Frederiksborg Amts Avis.

Han begrunder ønsket om helt af fjerne seniorugen, at der i forvejen er lagt seniordage ind i en aftale, som KL har indgået.

Ansatte beklager

Kommunens medarbejderrepræsentanter beklager beslutningen.

- Vi er rigtig kede af, at seniorugen nu udskydes tre år, siger Vera Sandby Hansen, der er næstformand i samarbejdsudvalget og formand i Helsingør Lærerforening.

- Vi synes, at seniorugen har været med til at gøre det mere attraktivt at blive på arbejdsmarkedet. Når vi bliver ældre, er det godt, at vi har mulighed for at rekreere os og tage en dag i ny og næ, når der er brug for det, siger hun til avisen.

Udskydelsen, der rammer 500 af kommunens 5.000 ansatte, vil give en besparelse i 2012 på 1,7 millioner kroner, og i de følgende år 3,4 millioner kroner.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Må vente i tre år på ekstra ferieuge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger