11.10.2011 kl. 09.07

45 millioner for økologisk mad

Det vil koste 45 millioner kroner at omlægge de offentlige køkkener til økologi, viser ny beregning

Mange kommuner sætter økologi højt på dagsordenen, men endnu er det kun de færreste, der udelukkende bruger økologiske varer i madlavningen til børn og ældre.

Fuld økologi er dog ikke en utopisk målsætning, lyder det fra Økologisk Landsforening, der på baggrund af erfaringer fra København og Albertslund Kommuner har regnet ud, at det vil koste en investering 45 millioner kroner at omlægge alle offentlige køkkener til økologi.

- Selve driften vil ikke blive dyrere, idet det involverer en begrænsning af spild samt flere grøntsager og mindre kød i retterne. Men det koster noget at omstille sig, siger landsforeningens direktør, Paul Holmbeck, til Ritzau.

Positiv minister

Omlægningen i køkkenerne vil også kræve en omlægning på markerne. 20.000 hektar landbrugsjord skal omlægges til økologisk drift, så der kan leveres råvarer til kommunerne. Det vil spare 30 millioner liter grundvand for forurening med pesticider.

- Det giver jo ingen mening, at kommunalbestyrelsen den ene dag lukker forurenede vandboringer og den anden dag bestiller fødevarer fra de selvsamme konventionelle landbrug, som er årsag til forureningen af grundvandet, siger Paul Holmbeck.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) er positivt indstillet over for økologi i det offentlige. Til Ritzau siger hun, at hun ” har blikket fast rettet mod det økologiske potentiale i de omkring 500.000 daglige offentlige måltider”.

Ifølge Økologisk Landsforening vil det tage otte år at indføre økologisk madlavning.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 45 millioner for økologisk mad Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger