06.10.2011 kl. 07.57

Helsingør vil være større

Borgmester Johannes Hecht-Nielsen er parat til  kommunesammenlægning, men ikke alle deler hans ønske

Helsingørs borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) er parat til at nedlægge den nuværende Helsingør Kommune og fusionere med Gribskov og Fredensborg kommuner.

Det vil betyde, at kommunen vokser fra 60.000 til 140.000 indbyggere.

- Vi er alt for uambitiøse og for små i forhold til at matche eksempelvis de jyske kommuner, og vi mangler et opland til vækst, siger borgmesteren til Frederiksborg Amts Avis.

Gribskov Kommune går med lignende tanker, men ikke nødvendigvis i en fusion med Helsingør Kommune.

Behov for større enheder

Borgmester Jan Ferdinandsen (K) mener, at der er behov for større enheder fremover.

- Jeg gav selv udtryk for min tvivl om mulighederne for de små kommuners levedygtighed, da den nuværende reform stod på dagsordenen. Jeg mente, at den eneste rigtige storkommune, ville være at slå Helsinge, Græsted-Gilleleje, Frederiksværk og Hundested sammen med Hillerød Kommune, siger han.

Alt for tidligt

Andre borgmestre i regionen tvivler stærkt på nytten af større sammenlægninger. Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S) siger, at det vil tage motivation og gnist ud af rigtig mange medarbejdere så kort tid efter kommunalreformen.

Heller ikke Allerøds borgmester Erik Lund (K) er begejstret.

- Det er de små kommuner, som klarer sig bedst, når det kommer til driften. Det skyldes blandt andet, at jo større kommunens befolkningstal er, desto flere led vil den kommunale administration bestå af, og jo flere kommunale kroner skal der gå på driften, siger han til Allerød Nyt.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Helsingør vil være større Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger