05.10.2011 kl. 10.55

Teleselskaber skælder ud på Fredensborg

De store mobilhuller i Fredensborg er for svære at lukke, fordi kommunen stritter imod, lyder kritikken
tekst Mads Anker

Borgerne i Fredensborg kan takke kommunen for dårlig mobildækning. Det mener telebranchen, der anklager Fredensborg Kommune for at forsømme behandlingen af sager om mobilmaster.

Derfor vælger de store teleselskaber også at bruge pengene andre steder.

- Vi har store udfordringer i Fredensborg. Samtlige teleselskaber oplever enorme udfordringer, og derfor bliver Fredensborg sprunget over med investeringer, siger Jakob Willer, der er direktør i Telekommunikationsindustrien i Danmark til Business.dk.

Undres over passivitet

Teleanalytiker og direktør John Strand fra Strand Consult har bedt om aktindsigt i samtlige kommuners sager om mobilmaster. Han undrer sig over Fredensborg Kommunes passivitet.

- I store dele af 2011 har Fredensborg Kommune valgt at sætte behandlingen af mobilmaster i bero. Lige nu ved vi, at der er fire sager, der ikke er behandlet, og vi kan ikke få status på de fem, der er under behandling, siger han.

- Det ser ud som om, at Fredensborg Kommune ønsker at være del af Det Digitale Udkantsdanmark, siger John Strand.

Fredensborg afviser

Kommunen afviser, at sagerne om mobilmaster er gået i stå.

- Ud af de ti sager, kommunen har i øjeblikket, har vi gang i en konkret dialog med ansøger i de fire, siger pressekoordinator i Fredensborg Kommune, Thomas Hag.

I dag, onsdag, mødes Jakob Willer med Fredensborg Kommune.

- Jeg håber, at den dialog, vi onsdag skal have med kommunen, fører til, at der kan løses op for nogle af problemerne, siger han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Teleselskaber skælder ud på Fredensborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger