04.10.2011 kl. 09.42

Jubel over udkantsminister

Landdistrikternes forening er begejstret for, at der nu findes et ministerium med fokus på yderområderne  
tekst Mads Anker

Der er stadig håb for de danske udkanter efter det nye ministerhold blev præsenteret i går. Udnævnelsen af Carsten Hansen (S) som minister for by, bolig og landdistrikter er nemlig et signal om, at de ydre områder bliver prioriteret af regeringen.

- Jeg er glad for, at vi får en minister med ansvar for landdistrikter. Det sender et stærkt signal om, at landdistrikterne er blevet prioriteret af regeringen, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Skulle Carsten Hansen være i tvivl om, hvad han skal tage fat på, har Landdistrikternes Fællesråd en række ønsker til ham.

- Vi har behov for at få kickstartet udviklingen i landdistrikterne og i yderområderne især, når det gælder erhvervsudvikling, iværksætteri og dermed jobskabelse. Jeg håber også, at ministeren vil arbejde med alle forhold omkring bosætning, siger Steffen Damsgaard.

Samtidig håber Steffen Damsgaard, at den nye minister vil se på landdistrikterne som en aktiv medspiller, frem for en passiv modtager af ydelser.

- Landdistrikterne og yderområderne er ikke en klods om benet, men derimod en del af løsningen, når det gælder vækst i samfundet, siger han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Jubel over udkantsminister Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger