04.10.2011 kl. 07.43

Chefer glæder sig over nyt ministerium

Børne- og Undervisningsministeriet skal skabe fælles lovgivning og regulering, mener børne- og kulturcheferne

Børnehaver og skoler får deres eget ministerium i den nye regering. Med Christine Antorini (S) i spidsen samler Børne- og Undervisningsministeriet dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser under én paraply.

Det er en rigtig god idé, lyder kommentaren fra Børne- og Kulturchefforeningen (BKF), hvor man forventer bedre muligheder for at styrke sammenhængen og helheden i børn og unges udvikling og læring.

- De kommunale børne- og skolechefer har gennem de sidste mange år argumenteret for nødvendigheden af at der sker en fælles lovgivning og regulering af hele børne- og ungeområdet på statsniveau. Vi har allerede praktiseret en fælles organisering i kommunerne gennem de sidste mange år, siger BKF-formand Flemming Olsen.

Læring i dagtilbud

Mere helhed i indsatsen baner ifølge BKF vejen for en fælles opfølgning på arbejdet med lærerplaner, målsætninger for skolens undervisning og udviklingsplaner i fritidsordningerne.

- På denne måde vil skolen og dagtilbud kunne befrugte hinanden indholdsmæssigt, så læring tænkes aktivt ind i dagtilbuddene, siger Flemming Olesen.

- Børne- og skolecheferne vil arbejde hårdt på, at udvikle kvaliteten  og sammenhængen i arbejdet med børn, unge og familier i kommunerne, og vi ser frem til et frugtbart samarbejde med den nyudnævnte minister, erklærer han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Chefer glæder sig over nyt ministerium Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger