30.11.2011 kl. 07.38

Fisikeristøtte gik til visefestival

Millioner af støttekroner til yderområder går til projekter, som ifølge eksperter er nytteløse

Fra 2008 til 2010 er der uddelt 53 millioner kroner til projekter, der har til formål at skabe bæredygtig udvikling af fiskeriområderne. I år ventes støtten at løbe op i 23 millioner kroner.

Men de mange millioner af skattekroner gavner hverken miljøet eller beskæftigelsen. Det fremgår af en undersøgelse, som Politiken står bag.

Støtte til udbygning og forskønnelse af lystbådehavne, istandsættelse af gamle skibe og penge til lokale museer og kulturprojekter fylder godt op på listen over projekter, der har modtaget støtte.

- Der er lidt for meget støtte til det lokale forsamlingshus over det snarere end noget, der skaber virksomheder og arbejdspladser, siger professor i erhvervsudvikling på RUC, Jon Sundbo, til Politiken.

Visefestival til 86.000 kroner

Støtten bevilges af lokale grupper inden for rammer, som ministeriet udstikker. Af eksempler kan nævnes en visefestival til 86.000 kroner, en bog om Karrebæksmindes havn til 66.625 kroner og en springgrav til en gymnastikforening til 287.500 kroner.

Det socialdemokratiske medlem af Europaparlamentet Ole Christensen siger, at han ikke er i tvivl om, at mange af støttekronerne har været med til at skabe nogle aktiviteter, der forøger livskvaliteten i landets udkantsområder.

- Men samtidig skal vi til at kigge på den del, der har med arbejdspladser at gøre. Det er dybest set det, der er meningen med det her, siger han til avisen.

Vil stramme op

Landdistrikternes minister Carsten Hansen (S) vil nu se nærmere på, om der er brug for at stramme op på, hvilke projekter, der kan modtage støtten, hvoraf halvdelen kommer fra EU og resten fra den danske stat.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fiskeristøtte gik til visefestival Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger