29.11.2011 kl. 09.33

Kvindefag står for skud

Ansættelsesstop og nulvækst i flere kommuner rammer nu kvinderne hårdt, viser analyse
tekst Mads Anker

Typiske kvindefag bliver nu ramt af arbejdsløshed. Pædagoger og sosu’ers arbejdsløshedsprocent er nemlig ved at overhale mændendes, viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Det er især nulvækst i det offentlige med ansættelsesstop i flere kommuner, der har fået kvindernes arbejdsløshed til at stige, skriver Jyllands-Posten.

Mange nyuddannede lærere, pædagoger og sosuhjælpere har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Og det ser ikke ud til at blive meget bedre i det kommende år, vurderer arbejdsmarkedsøkonomer.

Holder igen med offentlige udgifter

Professor Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet peger på, at regeringsskiftet ikke har været med til at hjælpe på situationen.

- Den nye regering sagde under valgkampen, at der ville komme en øget vækst i det offentlige forbrug, men der er ikke afsat penge til noget, der vil ændre forholdene for de offentligt ansatte kvinders vedkommende, siger han.

- Tværtimod tyder alt på, at den nye regerings dagsorden også er at holde igen med de offentlige udgifter, lige som den tidligere regering gjorde det, fortæller Flemming Ibsen.

Kvindernes arbejdsløshedsprocent var i september i år tæt på 6,0, mens mændenes lå på 6,3 procent.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kvindefag står for skud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger