29.11.2011 kl. 09.49

Biblioteker må ikke sælge e-bøger

I strid med kommunalfuldmagten, at biblioteker tjener penge på elektroniske bøger, advarer styrelse

De kommunale biblioteker er i strid med Kommunalfuldmagten, når de tjener penge på at sælge bøger via bibliotekernes nye e-bogstjeneste ereolen.dk

Det fastslår direktør i Styrelsen for Bibliotek og Medier, Jens Thorhauge.

- Offentlige institutioner må ikke sælge bøger. Det gælder også bibliotekerne. De må justere den ordning med det samme, og hvis det ikke sker, vil vi hjælpe dem, siger han til DR Kultur.

Folkebibliotekernes e-bogs projekt startede i foråret 2011 og løber frem til 31. december 2012. Dets opgave er at etablere en ny national ebogsservice til folkebibliotekernes lånere.

Vi sparer penge

Bo Fristed fra Aarhus Kommune, der er formand for konsortiet af biblioteker bag ereolen.dk. afviser kritikken.

- Vi tjener ikke penge på aftalen med forlagene. Det er en integreret del af prisaftalen. Vi får en rabat, når der sælges en bog. Vi tjener altså ikke penge, vi sparer penge, siger Bo Fristed til DR Kultur.

Han forklarer, at aftalen med forlagene er indrettet således, at bibliotekerne betaler 18,50 kroner pr. udlån af e-bøgerne, men skulle bogen blive solgt via ereolen.dk, trækker forlagene halvdelen af indtjeningen fra salget fra den pris, som bibliotekerne betaler for at låne e-bøgerne.

Partnere

Partnere i projektet er de seks centralbiblioteker: Gentofte, Roskilde, Odense, Vejle, Herning og Aalborg, bibliotekerne i konsortiet bag Netlydbog.dk: Frederiksberg, København og Aarhus samt Licensgruppen, forlagene Gyldendal og Lindhardt & Ringhof og leverandørerne DBC og Publizon samt Litteratursiden.dk.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Biblioteker må ikke sælge e-bøger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger