25.11.2011 kl. 06.00

Million-regnefejl rammer børnene

En forglemmelse i forvaltningen tvinger kommunen til at tære på reserverne. Det er vanvittigt og helt uacceptabelt, raser oppositionen

73 millioner kroner. 

Det mangler der i Københavns Kommunes budget til børnepasning som følge af en regnefejl i økonomiforvaltningen. Fejlen opstod, da en ellers vedtagen fremskrivning af hovedstadens hastigt voksende børnetal ikke blev lagt ind i budgettet for 2012.  

Mens Socialdemokraterne maner til besindelse, er oppositionen harmdirrende og chokeret. Carl Christian Ebbesen (DF) frygter et ringere serviceniveau i de kommende år og er ”rasende” over hullet i budgettet. 

- Det er jo vanvid og uacceptabelt, at vi ikke kan regne med de tal, vi bliver præsenteret for. Havde vi vidst, at der var 73 millioner kroner mindre at gøre godt med, havde vi da ikke stemt for det serviceniveau, der nu er lagt. Og så havde Frank Jensen skullet spare meget mere på børnepasningen, siger han til Politiken.

V: Pengene må findes andre steder

Venstres Cecilia Lonning kalder det ”helt urimeligt” og frygter for konsekvenserne. I første omgang tages pengene fra kommunens reserver, men før eller siden må de findes i budgettet. 

- Det betyder, at vi i fremtiden skal hente pengene et eller andet sted på veje eller ældre eller sætte skatten op, siger hun. 

Træt af fejlen

Overborgmester Frank Jensen (S) ærgrer sig over fejlen, men peger på, at der i budgettet er en pulje til uforudsete udgifter på 85 millioner kroner, som kan dække ind.

- Det er en rigtig ærgerlig fejl, som vi er kede af i forvaltningen, og som vi beklager. Men det er vigtigt for mig at understrege, at vi har midler til at undgå, at forældre, børn eller pædagoger i København mærker noget til det, siger han.

- Jeg kan godt forstå, at mine kollegaer er rigtig trætte af det her. Det er jeg også. Det betyder, at vi har færre penge, end vi regnede med. Men vi står i en situation, hvor vi har penge til at rette fejlen, så vi kan bevare det serviceniveau, som vi har besluttet i budgettet, siger overborgmesteren.

.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Million-regnefejl rammer børnene Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger