25.11.2011 kl. 12.11

I kamp mod bolig-spekulanter

Kommuner vil opkøbe faldefærdige huse for at komme boligspekulanter i forkøbet
tekst Mads Anker

Typer som Låsby-Svendsen, der spekulerer i at leje ramponerede boliger og bygninger ud til sociale nomader, skal have større modstand. Kommuner i Nordjylland vil derfor selv finde penge til at opkøbe de faldefærdige ejendomme.

Rebild Kommune er en af dem.

- Det er til gavn for vores landområder, at de her ejendomme bliver taget ud af markedet. Det skulle meget gerne øge værdien af at bo i landsbyerne, siger direktør Lars Peter Schou til P4 Nordjylland.

- Vi har stadig en lille mulighed indenfor vores budgetrammer til at opkøbe faldefærdige huse på tvangsaktioner. Der har vi fået mandat fra byrådet til at handle, når vi finder det nødvendigt, forklarer han.

Gør landdistrikterne mere attraktive

I Mariagerfjord Kommune fortsætter man også kampen mod de faldefærdige huse og boligspekulanterne.

Da nedrivningspuljen er ikke med på næste års finanslov, har kommunen sat 750.000 kroner af til næste år, fortæller Finn Cilleborg (S), der er formand for boligkommissionen i Mariagerfjord.

- Det er jo simpelthen for at tilgodese landdistrikterne, siger han.

Anne-Mette Hjalager, der er centerleder ved Center for Landdistrikstforskning, bifalder de to kommuner. Hun mener, at der bør gøres mere for at gøre landdistrikterne attraktive.

- Jeg synes, at kommunerne skal mere på banen end de har været i den sidste halve snes år, siger hun.

- De skal være mere aktive i forhold til at få lavet lokalplaner for landsbyerne og være med ude på marken og få ændret nogle ting og motivere borgerne i forhold til at arbejde med at udvikle deres landsbyers udseende, fortæller Anne-Mette Hjalager.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: I kamp mod bolig-spekulanter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger