25.11.2011 kl. 10.13

Færre skoler går op i røg

Antallet af skolebrande er faldet med en femtedel på et år, viser nye tal. Præventiv indsats lader til at have virket

Efter at der i de seneste år har været omkring 250 brande på danske skoler, hærger flammerne nu stadigt sjældnere klasseværelserne. I 2010 var der således 196 brande mod 243 året før. Det viser nye tal fra Beredskabsstyrelsen.

Faldet skyldes særligt, at der er blevet færre påsatte brande. Sidste år var der 50 af dem, mens tallet i 2009 var 84. Antallet af ikke-påsatte brande var begge år 90. I resten af brandene er årsagen ukendt.

Mere dialog

En af de kommuner, der har haft held med at reducere antallet af skolebrande kraftigt, er Odense. Her var ni brande sidste år mod 24 i 2009. Det skyldes ifølge beredskabsinspektør ved Odense Brandvæsen, at der er er installeret automatiske brandslukningsanlæg på alle kommunens 37 folkeskoler, men også at der er kommet mere dialog mellem skolen og brandvæsenet.

- Tidligere var vi slemme til at slå skolerne oven i hovedet, når noget var i vejen med brandsikkerheden. Men mere dialog hjælper skolernes personale med at forstå, hvor vigtigt det er, at sikkerheden er i orden, siger beredskabsinspektør Mads Dalgaard til Ritzau.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Færre skoler går op i røg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger