18.11.2011 kl. 12.43

V-formænd kræver mere brugerbetaling

Lokale formænd for Venstre gør oprør mod partitoppen 
tekst Mads Anker

Tidligere statsminister og nuværende formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen har fået en lang række lokalformænd på nakken. De kræver mere brugerbetaling.

Lars Løkke Rasmussen har ellers tidligere lovet, at der ikke kommer mere af den slags i Danmark.

Men 30 ud af 50 lokalformænd fra Venstre vil have mere brugerbetaling på lægebesøg, sygehuse, hjemmehjælp og uddannelse, viser en rundspørge, Berlinske Research har foretaget blandt halvdelen af partiets 98 lokalformænd.

- Jeg tror, at alle danskere har råd til at betale 100 kroner til brugerbetaling på lægebesøg. Når samfundets penge ikke kan slå til, er vi nødt til at satse mere på brugerbetaling, end Venstres partitop ønsker i dag, siger Bent Olaf Nielsen, der er Venstres lokalformand i Randers.

Gør det dyrere at være dansker

Henry Juul Nielsen er Venstres lokalformand i Viborg. Efter hans opfattelse har man i Venstre ikke tidligere kunnet tale frit om brugerbetaling på grund af regeringssamarbejdet. Men nu er tiden en anden.

- Med den vælgertilslutning, vi har fået, så er det nu, Venstre har styrken til at starte debatten, om vi bare skal have alle de goder gratis, siger Henry Juul Nielsen til Berlinske.

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby har ikke meget til overs for oprøret.

- Hvis man hæver brugerbetalingen, indfører man en ekstra skat og gør det dyrere at være dansker. Det går vi ikke ind for, fastslår hun.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: V-formænd kræver mere brugerbetaling Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger