16.11.2011 kl. 11.47

Sparer 42 millioner på udbud

Private rengøringsassistenter på aarhusianske folkeskoler giver luft i budgettet

Rengøringspersonalet på Aarhus Kommunes folkeskoler skal nu overveje, om de vil privatansættes eller sige op. Kommunen har valgt at udlicitere rengøringen på 43 skoler, noget der giver en markant besparelse.

Udbuddet, der betyder, at to private firmaer overtager rengøringen, sparer kommunen for cirka 42 millioner kroner om året. 10 millioner er ren besparelse, mens resten tilfalder skolerne, og det luner i en kold sparetid, konstaterer rådmand Kristian Würtz (S).

- Budgettet for 2012 indebærer, at der behov for yderligere effektiviseringer i 2013 og 2014 for at oprette en fælles innovationspulje og en buffer til uforudsete udgifter, fortæller han.

MØD DANSKE KOMMUNER PÅ FACEBOOK

- Med besparelsen er der mulighed for at finde skolernes andel uden at berøre kerneopgaven, men det vil naturligvis bero på den lokale prioritering i sidste ende. Jeg vil derfor indkalde skoleledere og de faglige organisationer til videre drøftelser om det, siger rådmanden.

Udliciteringen får konsekvenser for cirka 250 rengøringsassistenter. De kan i stedet blive ansat hos Compass Group Danmark, der skal stå for rengøringen på 40 skoler, eller Elite Miljø, der overtager de sidste tre.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sparer 42 millioner på udbud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger