15.11.2011 kl. 12.42

Det er godt at være ung i Viborg

Viborgs fokus på at inddrage unge borgere sikrer kommunen titlen som årets ungdomskommune

- Viborg Kommune har mange og alsidige initiativer på ungdomsområdet. Samtidig bliver de unge i meget høj grad formelt involveret i beslutningerne. At politikerne insisterer på at høre og reelt inddrage de unge er en indsats, som vi gerne vil anerkende.

Sådan lyder dommerkomiteens begrundelse for at tildele årets ungdomskommunepris til Viborg. Generalsekretær Kåre Månsson fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), der uddeler prisen, roser kommunen for at opdyrke handlekraft og demokratisk sindelag blandt de unge borgere.

Solidt fokus på unge

- Det sker for eksempel med den halvårlige debat ”Unge på Tinge”, som har 100 deltagere fra ungdomsorganisationer og ungdomsråd, byrådet og børne- og ungeområdet samt demokratiudvalget, siger han.

- Trods hårde tider med besparelser og omstruktureringer har kommunen bevaret et solidt fokus på de unge og deres muligheder for at deltage i frivillige aktiviteter. Det er imponerende, erklærer Kåre Månsson.

Tager de unge alvorligt

Borgmester Søren Pape Poulsen (K) takker som prisen. Han glæder sig især over, at det var kommunens eget ungdomsråd, der indstillede Viborg.

- Det er et tegn på, at de kræfter, der er brugt på ungdomsområdet, har båret frugt. Politikerne tager da også de unge alvorligt. Ungdomsrådet har reel indflydelse på linje med andre interesseorganisationer som for eksempel integrationsråd og ældreråd, påpeger han.

I alt 14 kommuner var indstillet til prisen. På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Ishøj og Roskilde Kommuner.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Det er godt at være ung i Viborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger