14.11.2011 kl. 06.04

Ny lov mod monsterregn

Kommunerne har brug for flere beføjelser over for vandselskaberne, mener KL, der efterlyser lovændring

Kommunerne kan lægge masser af planer mod oversvømmelser, men hvis vandselskaberne ikke vil være med, nytter det ikke noget.

Der er brug for en lovændring, så kommunerne får bedre mulighed for at styrke spildevandsplanlægningen, mener man i KL. Loven skal sikre kommuner klare beføjelser over vandselskaberne, forklarer Martin Damm (V), formand for teknik- og miljøudvalget.

- Selv om kommunerne laver spildevandsplaner, kan vi ikke i dag være sikre på, at vi kan gennemføre dem. Styringskæden er mudret, siger han.

MØD DANSKE KOMMUNER PÅ FACEBOOK

- I dag skal en kommune vedtage en spildevandsplan, så skal der skabes enighed med vandforsyningsselskab, hvorefter det kan underkendes af forsyningssekretariatet. Vi har ansvaret, men ikke muligheden for at gennemføre det, påpeger udvalgsformanden, der nu vil gå til miljøminister Ida Auken (SF) med sit ønske.

En modernisering af vandsektorloven skal ifølge KL også give vandselskaberne bedre mulighed for at bruge deres midler til klimasikring.

- KL vil gerne opfordre miljøministeren til at sikre sammenhæng. Sådan at vandselskaberne, som har ansvaret for at håndtere regnvandet i byerne, også kan investere i området. Hvis ikke der er sammenhæng mellem ansvar og midler, bliver det meget svært at klimasikre vores byer, siger Martin Damm.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny lov mod monsterregn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger