10.11.2011 kl. 07.56

Betalingsring skal gennemføres nu

Transportministeren vil have vedtaget en lov om betalingsringen inden sommerferien. Borgmestre er forbavsede

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) sætter turbo på planerne om at få gennemført en betalingsring rundt om København.

- Målet er, at jeg i begyndelsen af det nye år kan præsentere et lovforslag, som jeg kan sende i høring. Selve loven ønsker jeg at få behandlet i februar, senest i begyndelsen af marts, så den kan vedtages inden sommerferien, lyder den klare melding fra ministeren til Politiken.

På et samråd i dag i Folketinget vil ministeren ifølge bladets oplysninger bebude, at han arbejder på inden jul at holde en offentlig konference for alle relevante parter om betalingsringen.

Skinhøring

Henrik Dam Kristensens udmelding bliver mødt med forbavselse blandt de berørte borgmestre i omegnskommunerne.

Gentoftes borgmester Hans Toft (K) siger, at med så kort en frist er der tale om en ren skinhøring, der viser, at man ikke tager borgerne alvorligt.

- Man ønsker måske nok at høre dem. Men man vil kun gennemføre det, man selv har tanker om, og som man ikke engang ved endnu, siger Hans Toft til avisen.

Også Hvidovres borgmester Milton Graff Pedersen (S) er forbavset over tempoet.

- Jeg havde indtryk af, at han ville trække den lidt i ørerne, siger han.

Hastværk

Oppositionen klandrer regeringen for hastværk og for at holde de københavnske omegnsborgmestre for nar.  I forhold til projektets størrelse, indgribende virkning og løfterne om at inddrage borgere og borgmestre er det en overraskende hurtig tidsplan, mener Venstres gruppeformand Kristian Jensen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Betalingsring skal gennemføres nu Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger