09.11.2011 kl. 07.50

Lav køretakst rammer kun ansatte

Politikerne i Halsnæs Kommune undgår at blive ramt af den besparelse, som de har pålagt de ansatte, der bruger egen bil  

Halsnæs Kommune har besluttet at spare op mod 1,6 millioner kroner om året ved at give medarbejderne den lavest mulige takst, når de bruger deres egen bil til arbejdsopgaver.

Men politikerne selv fortsætter med at hæve det højeste tilskud, når de benytter deres bil i forbindelse med byrådsarbejdet.

Borgmester Helge Friis (S) siger, at på grund af en lovmæssig tolkning kan man ikke sætte taksten ned for folk i borgerligt ombud, heriblandt politikerne.

- Det er ikke tilladt at sætte taksten ned for politikerne. Det er det samme med politiske honorarer. Det er for, at man ikke kan slå politisk plat på det. Det kan vi ikke ændre på, siger borgmesteren til Frederiksborg Amts Avis.

Skævvridning

FOA’s næstformand Mona Striib finder det urimeligt, at eksempelvis plejepersonale skal køre for nedsatte takster, mens politikere kan oppebære den høje takst. Der er en skævvridning i lovgivningen, mener hun:

- I disse sparetider dukker der meget op, og det er fint, at man er i overensstemmelse med lovgivningen, men politikerne bør også kigge på sig selv, siger hun til avisen.

I Hillerød har politikerne forsøgt at indføre den lave takst til de kommunalt ansatte, men på grund af massive protester valgte de at trække i land og genindføre den lave takst, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lav køretakst rammer kun ansatte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger