09.11.2011 kl. 09.18

Dyrt at holde ventelister nede

En målrettet indsats har fjernet ventelisterne på det sociale område i Randers. Men det er en dyr fornøjelse

Der er ingen ventelister til sociale foranstaltninger i Randers Kommune. Det er resultatet af en fast praksis, hvor forvaltningen straks alarmerer politikerne, hvis der ved at opstå en kø.

Praksissen blev indført i 2010, hvor kommunen gennemførte omfattende besparelser på først handicapområdet og senere på psykiatri- og socialområdet. Borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) glæder sig over succesen.

- Vi har fra politisk side haft stor fokus på området, og jeg er glad for, at det giver resultater, så vi i dag er i en situation uden ventelister, siger han.

Brev til KL

Afskaffelsen af ventelisterne er imidlertid ikke gratis. Eksempelvis måtte socialudvalget bevillige fem millioner kroner, da der opstod pres på handicapområdet i foråret 2011. Og da behovet for støtte er stigende, er det næppe sidste gang, der bliver brug for en ekstrabevilling.

- Det her er et problem for alle kommuner, og det er tvingende nødvendigt, at der bliver gjort noget fra centralt hold, siger socialudvalgets næstformand, Erik Poulsen (Løsgænger).

- Vi har derfor sendt et brev til KL, hvor vi opfordrer dem til at tage sagen op hurtigst muligt. Det skal kunne lade sig gøre at finde en løsning, der sikrer, at borgere får den støtte de har brug uden at det ødelægger kommunens samlede økonomi, siger han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dyrt at holde ventelister nede Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger