08.11.2011 kl. 15.01

DE: Hold fast i offentlige udbud

Enhedslisten har lanceret et unuanceret angreb på offentligt-privat samarbejde, mener Dansk Erhverv

Kommunerne skal ikke længere tvinges til at overlade opgaver til private firmaer, mener Enhedslisten, der vil stille forslaget som et centralt krav i finanslovsforhandlingerne.

Men angrebet på kommunernes samarbejde med private leverandører er unuanceret, mener Jakob Scharff, chef for offentlig-privat samarbejde i Dansk Erhverv. Han understreger, at kommunerne ikke tvinges til at udbyde opgaver - de kan selv se værdien i at lade leverandører konkurrere.

- Pointen er, at kommunerne konkurrenceudsætter, fordi det skaber gode effekter. Bedre økonomi, innovation og god kvalitet. Det betyder jo, at vi i sidste ende får mere velfærd for pengene, siger Jakob Scharff.

Ifølge Dansk Erhverv vil virksomheder kun investere i nye servicekoncepter og velfærdsteknologi, hvis det er muligt at byde ind på store kontrakter med offentlige myndigheder. Det kræver klare mål for konkurrenceudsættelsen.

- Hvis regeringen vil noget med innovation og vækst, så nytter det ikke at rulle målsætningerne tilbage. Fremtidens velfærdsløsninger skal langt hen ad vejen skabes i tæt offentlig-privat samarbejde, erklærer Jakob Scharff.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DE: Hold fast i offentlige udbud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger