08.11.2011 kl. 12.09

Besparelser rammer svage elever

Eleverne kommer til at betale regningen, når kommunerne sparer på skoleområdet, mener lærerformand
tekst Mads Anker

Det kan ikke undgås, at de svageste elever i skolen får mindre opmærksomhed, når seks ud af ti kommuner skærer yderligere på folkeskoleområdet næste år. 

Det er holdningen hos Danmarks Lærerforening, der har gennemgået af de endeligt vedtagne kommunale budgetter for 2012.

Undersøgelsen fra Danmarks Lærerforening viser, at 61,9 procent af landets kommuner gennemfører besparelser i folkeskolen, mens kun 9,3 procent tilfører flere ressourcer.

I de kommuner, som gennemfører besparelser, sker det oftest på lærernes arbejdstid, nedlæggelser af lærerstillinger eller ved at skære i den specialpædagogiske indsats uden for normalklasserne.

Mulighed for efteruddannelse

- Der er bred enighed om, at folkeskolen skal rumme flere af de børn med særlige vanskeligheder, som i dag modtager undervisning uden for en normalklasse. Men det kræver, at lærerne får ekstra muligheder for efteruddannelse, siger formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen.

- Hvis folkeskolen år for år tilføres færre ressourcer, kan det ikke undgå at ramme eleverne - især de svageste, forklarer han.

Skal være i verdensklasse

- Danmark har fortsat brug for en folkeskole i verdensklasse. Vi må drøfte, hvordan vi sikrer, at kommunerne kan og vil påtage sig ansvaret for folkeskolen, så den bestyres på samfundets vegne, siger Anders Bondo Christensen.

- Det nytter ikke, at skolen blot betragtes som en kommunal udgift. Folkeskolen skal være i verdensklasse. Den er hele fundamentet for uddannelsessystemet. Skolen er en investering i fremtiden og selve grundlaget for at løse Danmarks udfordringer, fortæller han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Besparelser rammer svage elever Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger