04.11.2011 kl. 10.52

13 kommuner udvalgt til kæmpemøller

Ingen kommune vil blive påduttet de 250 meter høje vindmøller, lover S-politiker

Efter at have undersøgt næsten 200 forskellige arealer i Danmark har forligskredsen i Folketinget udpeget 24 steder, som kan være egnede til at opstille testvindmøller på op til 250 meter.

Områderne fordeler sig i 13 forskellige kommuner, der på nær Lolland Kommune og Vordingborg Kommune ligger i Jylland.

Miljøminister Ida Auken (SF) understreger, at det nu er op til de enkelte vindmølleproducenter selv at udvikle projekter på de enkelte arealer, som hver især skal godkendes af kommunen og undersøges i en VVM-redegørelse.

- Kommunerne har et stort engagement i arbejdet med at få vedvarende energi, og det vil jeg meget gerne rose dem for. Det er vigtigt, at de er med og kan bakke op om indsatsen for vindenergien. Derfor vil de også skulle tage stilling til alle de konkrete projekter, før der kan sættes møller op, siger Ida Auken.

En frivillig sag

Det socialdemokratiske medlem af Folketingets miljøudvalg Flemming Møller Mortensen siger, at det er helt op til kommunerne selv, om de vil lægge jord til mega-møllerne.

- Ingen kommuner bliver tvunget til at tage imod de her møller. Vi har lavet et forarbejde, som kommunerne kan tage imod, hvis de vil, siger han til DR Nordjylland.

Det 13 udpegede kommuner er Tønder, Esbjerg, Varde, Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Vesthimmerland, Jammerbugt, Hjørring, Frederikshavn, Aalborg, Mariagerfjord, Vordingborg og Lolland.

Relaterede dokumenter

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 13 kommuner udvalgt til kæmpemøller Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger