03.11.2011 kl. 10.34

Kvinderne har kurs mod toppen

I Københavns Kommune er 47 procent af de øverste chefer kvinder, mens det kun gjaldt for 17 procent i 2005
tekst Mads Anker

Kommunernes direktionsgange har tradition for at være meget domineret af mænd. Det billede er dog ved at krakelere i Københavns Kommune.

For hvor kun 17 procent af direktørerne og direktionsmedlemmerne i kommunen i 2005 var kvinder, er andelen i år vokset til 47 procent.

Det viser en statusredegørelse over ligestillingen mellem mænd og kvinder, som kommunen skal aflevere til Ligestillingsministeriet, skriver Politiken.

Målet er nået

Kommunen har dermed nået sit mål om, at intet køn skal repræsenteres med mindre end 40 procent. Det glæder politisk Peter Thiele, der er politisk ordfører for SF i Københavns Borgerrepræsentation.

- Jeg er stolt over, at vi har fået en mere ligelig kønsfordeling på det øverste niveau. Det viser, at det kan betale sig at arbejde målrettet på at forbedre tingene, siger han.

Giver bedre arbejdsklima

Peter Thiele mener blandt andet, at det har en positiv betydning for medarbejdernes dagligdag

- Jeg håber, ikke, at der er blevet diskrimineret tidligere, fordi der var færre kvindelige ledere, men jeg tror alligevel, at det har en betydning for de små ting i det daglige, ved at det giver et bedre arbejdsklima, når kønnene er ligeligt repræsenteret, fortæller han.

Vigtigt at kæmpe for

Den politiske ordfører for Socialdemokratiet i Københavns Borgerrepræsentation Ikram Sarwar er også tilfreds med udviklingen.

- Man skal ikke gå på kompromis med fagligheden og kvalifikationerne. Men derfor er det alligevel vigtigt at kæmpe for ligestillingen, siger han.

- Det skal gerne være sådan, at den enkelte oplever, at det kan betale sig at søge en stilling - at man kan se, at man kan udvikle sig og få en forfremmelse, uanset om man så er mand eller kvinde, forklarer Ikram Sarwar.

Kun i toppen

Selvom det er lykkedes at få kvinder ind på de øverste poster i det forvaltningen, kniber det længere nede i systemet.

På det næste niveau, der tæller chefer, som refererer til direktionen, er der ikke sket den store udvikling.

Her var 33 procent af cheferne kvinder i 2005, og det tal er blot vokset med en enkelt procent i dag.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kvinderne har kurs mod toppen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger