02.11.2011 kl. 07.21

Må ikke stille krav til vognmænd

Kommunerne i hovedstadsområdet må ikke kræve, at taxavognmænd har en uddannelse

Et særligt pointsystem med krav til taxavognmænds uddannelse er diskriminerende over for chauffører med indvandrerbaggrund, der drømmer om at eje en bil.

Det fastslår Ligebehandlingsnævnet, som dermed underkender et forslag fra Taxinævnet i hovedstadsregionen. Nævnet ville sikre sig et vist uddannelsesniveau blandt vognmændene, men nu tvinges det altså til at droppe kravet.

Taxinævnet accepterer Ligebehandlingsnævnets afgørelse, som ikke vil blive anket, fortæller formanden, Brøndby-borgmester Ib Terp (S).

- Det pointsystem, vi udarbejdede, bliver skrottet. Og så vil vi på nævnets næste møde diskutere, om der er andre veje til at hæve kvaliteten i taxibranchen, siger han til DR København.

- En vej kunne være, at vi foreslår transportministeren, at vi skærper kravene til vognmandskurset. Det er et ganske beskedent kursus, som stort set alle består, siger Ib Terp.

I dag har 98 procent af de etnisk danske taxachauffører en uddannelse, mens det samme kun er gældende for en tredjedel af nydanskerne, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge DR København.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Må ikke stille krav til vognmænd Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger