01.11.2011 kl. 06.33

Aarhus-letbane på plads

Mandag kom den længe ventede underskrift, der giver grønt lys for Danmarks første letbane
tekst Mads Anker

For ni år siden besluttede Aarhus Byråd, at der skulle etableres en letbane i Aarhus-området.

I går, mandag, indgik Transportministeriet, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig en politisk aftale om letbanen, der skal gå fra Aarhus midtby omkring Skejby og Lisberg.

Med aftalen sættes gang i arbejdet med at etablere Danmarks første letbane. Den nye letbane vil skabe et nyt sammenhængende regionalt transportsystem, der binder Aarhus-områdets to nuværende nærbaner, Odderbanen og Grenaabanen sammen.

Et gevaldigt løft

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og teknik og miljø-rådmand Laura Hay (V) er glade for aftalen, de mener, kommer til at styrke den kollektive transport i hele Østjylland.

- Letbanen vil give den kollektive trafik i Aarhus-området et gevaldigt løft – og den vil udgøre rygraden i et moderne Aarhus præget af dynamik og bevægelse. Etableringen af landets første letbane er dermed også et vigtigt element i byens vækststrategi, siger Jacob Bundsgaard.

- Det er en stor dag for Aarhus og omegnskommunerne. Det er helt afgørende, at der er et kollektivt trafiknet, som forbinder de større omegnskommuner med de største rejsemål i Århus Kommune på en effektiv måde, fortæller Larua Hay.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus-letbane på plads Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger