28.03.2011 kl. 06.04

Flere specialbørn i folkeskolen

Ekspert frygter, at specialbørn i almindelige klasser vil få forældre til at vælge privatskoler

Børn med særlige behov bliver i stigende grad undervist i almindelige klasser. Efter sommerferien vil tre ud af fire kommuner flytte elever fra specialskoler til almindelige skoler, viser en rundspørge foretaget af Berlingske Research.

Udviklingen bekymrer professor Niels Egelund fra DPU, der frygter, at den vil få flere forældre til almindelige børn vil vælge privatskoler.

- Forældrene er meget skeptiske over for det her og bange for, at der går for megen tid fra deres egne børn, siger han til Berlingske.

Forstår bekymring

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) kan godt forstå forældrenes bekymring, men han roser alligevel kommunerne.

- Udgifterne til specialundervisning har været kraftigt stigende de senere år, og Danmark udskiller forholdsvis mange elever til specialklasser og specialskoler, når vi sammenligner os med Sverige og Finland, påpeger ministeren over for Ritzau.

Kommunerne kan berolige forældrene ved at sikre, at der følger den nødvendige støtte med børnene fra specialskolerne, mener Troels Lund Poulsen.

- For eksempel ved at flere lærere med specialpædagogiske kompetencer kan indgå i den almindelige undervisning. Det afgørende er, at der gives den tilstrækkelige støtte til det enkelte barn, siger han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere specialbørn i folkeskolen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger