24.03.2011 kl. 14.25

Stiller spørgsmål ved bibliotekstilbud

KL efterlyser klarere politiske signaler om, hvad der er velfærdssamfundets kerneydelse
tekst Sidsel Boye

Er det en del af velfærdssamfundets kerneydelser, at man kan låne alverdens musik på det lokale bibliotek?

Med det meget enkle spørgsmål åbnede KL’s næstformand, borgmester Erik Fabrin (V) for en debat om, hvilken service der frem over skal være råd til at stille til rådighed for alle borgere.

Det er en debat, som i stigende grad trænger sig på, og på kommunernes politiske topmøde i Aalborg efterlyste KLs formand en ny målestok for, hvad der er kernevelfærd.

- Som ansvarlige politiske ledere må vi vise vilje til at prioritere kernevelfærden, siger han.

Forslag inspireret af børnebørn

Det var på det efterfølgende pressemøde, at Erik Fabrin bragte bibliotekernes musikafdeling i spil. Det gjorde han inspireret af en oplevelse, han netop har haft med sine børnebørn på en ferie.

- Når man ser hvad to børn kan downloade på deres egen telefon og fars Ipad, så kan man stille sig selv det spørgsmål, om det er rimeligt at bibliotekerne skal betale for at opretholde en musiksamling.

KL’s formand Jan Trøjborg mener, at det kan være en ide at nedsætte en kommission, der kan se på brugerbetaling i velfærdssamfundet. Det mener han blandt andet med henvisning til, at det er ret enestående, at man i Danmark eksempelvis leverer nødvendig praktisk hjælp til borgere, uden at de skal betale for det.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stiller spørgsmål ved bibliotekstilbud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger