Foto: Stig Stasig
Foto: Stig Stasig
24.03.2011 kl. 12.29

Hjort vil ikke sige undskyld

Finansminister Claus Hjort Frederiksen føler ikke, at han har noget at forklare efter fejlskøn på 43 milliarder

Der var bud efter finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) på førstedagen af Kommunalpolitisk Topmøde i Aalborg. Ministeren måtte forklare, hvordan han i 2010 kunne fremlægge et underskud på de offentlige finanser for EU-Kommisionen, som skød hele 43 milliarder kroner over faktiske tal.

Men finansministeren mener ikke, han kunne forudse de ekstra 43 milliarder.

- Det skøn, der lå til grund, kom i foråret 2010 fra de økonomiske vismænd, og det var et underskud på 88 milliarder kroner. Der var stor enighed blandt økonomer generelt, om at underskuddet ville blive af den størrelse. Men vi kan jo ikke forudse, hvordan aktiemarkederne ville reagere, siger han.

Underskud i 50 år

De ekstra penge på kistebunden får dog ikke finansministeren til at fortryde, at han gennemførte genopretningspakken.

- Kendsgerningerne er, at vi har underskud så langt øjet rækker de næste 50 år, så under alle omstændigheder er det en god idé at konsolidere dansk økonomi, konstaterer Claus Hjort Frederiksen.

Ingen sparekrav

Han fastslår samtidig, at de ekstra penge absolut ikke bliver sendt i retning af kommunerne, da de, ifølge ham, ikke er blevet pålagt besparelser fra regeringen.

- Jeg vil godt rette en misforståelse. Regeringen har ikke vedtaget et eneste initiativ, der medfører besparelser i kommunerne. Kommunerne er friholdt for besparelser, siger ministeren.

- De budgetter, kommunerne har, forhandler vi jo i foråret. Regeringen sikrer økonomien for de budgetter, og for 2011, 12 og 13 har kommunerne de samme penge som de havde i 2010, men fremskrevet med pris- og lønudvikling. Så der er ikke gennemført nogen besparelser overfor kommunerne overhovedet.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Hjort vil ikke sige undskyld Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger