09.03.2011 kl. 07.44

Ny aftale sikrer Furesø

Furesø Kommunes milliardgæld omdannes til et statslån, der gør det lettere at styre økonomien

Gælden efter Brixtofte-æraens excesser skal ikke længere true med at slå Furesø Kommune ud af kurs. Pengene skal stadig betales, men med den nye Furesø-aftale omdannes gælden til et 30-årigt statslån med fast rente på 2,2 procent.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) og indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) skrev efter måneders forhandlinger tirsdag under på aftalen, som begge parter er meget tilfredse med.

- Vi er gået til forhandlingerne med krav om en omlægning af hele kommunens gæld og med krav om en forhøjelse af det særlige statstilskud. Det har vi fået, og jeg synes, at den samlede kompensation har et niveau, der kan skabe grundlag for, at Furesø kan blive en økonomisk bæredygtig kommune på lige vilkår med andre kommuner, siger borgmesteren.

Det særlige statstilskud forlænges og hæves, så kommunen får 250 millioner kroner fra 2022 til 2040.

Tager ansvar

Parterne er så glade for aftalen, at de har besluttet, at der ikke er brug for den planlagte genforhandling i 2014.

Bertel Haarder roser Furesø Kommune for at tage ansvar for en løsning, som delegationerne på begge sider af forhandlingsbordet kan stå inde for.

- Det er resultat som peger fremad og som jeg synes, kommunens borgere kan være rigtig godt tilfredse med, siger ministeren.

Et enigt byråd står bag aftalen, som ifølge Ole Bondo Christensen ydermere sikrer, at borgerne i Værløse-delen af kommunen ikke vil blive belastet af gælden.

Fra 2013 vil man begynde at udfase den særskat, som Farum-borgerne har betalt siden kommunesammenlægningen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny aftale sikrer Furesø Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger