08.03.2011 kl. 13.27

Flere kvinder bestemmer

Kommunerne har fået væsentligt flere kvindelige chefer siden 2000. Kun helt i toppen er tendensen omvendt

Går man blot et årti tilbage, var den kvindelige leder en sjælden fugl i den kommunale verden. I 2000 var der kun kvinder på hver fjerde chefpost, og i direktionerne var andelen endda helt nede på 14 procent.

Siden er det gået støt fremad, viser tal fra Det Fælleskommunale Løndatakontor. Der er endnu ikke ligestilling mellem kønnene, men sidste år var andelen af kvindelige chefer under direktørniveauet vokset til 41 procent. Samtidig er kvindeandelen i direktionerne steget til 23 procent.

Centerchef Mikkel Haarder fra KL’s center for ledelsesudvikling glæder sig over tendensen. Den falder godt i tråd med foreningens mål om mere mangfoldighed i kommunerne og deres ledelser, påpeger han.

- Det er en opmuntring i arbejdet med at trække på ressourcer hos begge køn, siger Mikkel Haarder.

- Arbejdet med at nedbryde det kønsopdelte arbejdsmarked er nødvendigt for, at kommunerne kan trække bedst muligt på alle medarbejderressourcer i fremtiden.

På ét område er det dog gået tilbage for de kvindelige ledere. Efter kommunalreformen faldt andelen af kvindelige kommunaldirektører brat, og i dag er blot syv af de 98 kommunaldirektører kvinder.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere kvinder bestemmer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger