01.03.2011 kl. 07.55

Går glip af 100 millioner fra forsikringen

Kommuner taber hvert år mange penge, fordi forsikringsselskaber ikke informerer dem, som de skal, hævder advokatfirma

Forsikringsselskaberne har ifølge lovgivningen pligt til at informere kommunerne om, at de kan få dækket deres udgifter til sygedagpenge, hvis sygdommen skyldes en ulykke.

Nu anklager advokatfirmaet HjulmandKaptain selskaberne for at forsømme den pligt, hvorved kommunerne lider et årligt tab på i omegnen af 100 millioner kroner.

Af en opgørelse fra KL fremgår det ifølge Politiken, at kommuner som Gladsaxe, Albertslund, Rødovre, Fredericia og Ishøj stort set ikke har fået udbetalt nogen erstatning fra forsikringsselskaberne i hele 2009. En række andre kommuner har kun modtaget begrænsede erstatningsbeløb.

- Hvis kommunerne ikke er opmærksomme på deres krav i disse sager, kommer pengene aldrig ind. Det er vores erfaring, siger advokat Lingsie Jensen fra advokatfirmaet HjulmandKaptain til bladet.

Skal betale erstatning

I Danmark har alle borgere ret til sygedagpenge i den kommune, hvor de bor. Og hvis sygdommen skyldes en ulykke, eksempelvis i trafikken, skal det ansvarlige forsikringsselskab erstatte kommunens sygedagpenge til borgeren.

- Det er vores erfaring, at det kun sker i fem procent af de tilfælde, vi kender til. I de andre tilfælde oplyser forsikringsselskaberne ikke noget. Det virker, som om de håber på, at kommunerne ikke opdager erstatningskravet, siger Lingsie Jensen.

Selskaber afviser

Brancheorganisationen Forsikring & Pension afviser, at forsikringsselskaberne ikke overholder pligten til at underrette kommunerne.

Både Topdanmark og Lærerstandens Brandforsikring siger til avisen, at den lovgivningsmæssige forpligtelse til at oplyse kommunerne indgår som en fast bestanddel af deres forretningsgang.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Går glip af 100 millioner fra forsikringen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger