25.05.2011 kl. 06.02

Flere drømmer om Silkeborg

På et år er Silkeborg rykket ni pladser op på listen over, hvor vi helst vil bo. Det skyldes naturen, lyder det

Flere og flere drømmer om at bo i Silkeborg, viser en ny opgørelse fra Boligønsker.dk. For et halvt år siden var byen nummer 17 på hjemmesidens indeks over hvor danskerne helst bo, men i dag er Silkeborg rykket op på ottendepladsen.

Gregers Pilgaard, udviklingskonsulent i Silkeborg Kommune tror, at naturen er noget af det, der lokker folk til.

- Derudover tror jeg, at det et nyt parameter er, at folk søger derhen, hvor væksten er. Hvor arbejdspladserne er, og hvor man nemt kan komme videre til andre attraktive arbejdspladser. Der ligger Silkeborg geografisk set rigtig godt, siger han til P4 Østjylland.

Der er boliger nok

Trods populariteten har antallet af villaer i ejendomsmæglernes vinduer været nogenlunde konstant gennem de sidste par år, viser en opgørelse fra Boliga.dk, der samler sager fra stort set alle mæglere.

Men i marts var der for første gang siden februar 2007 mere end 500 villaer til salg i postdistriktet 8600 Silkeborg.

Claus Grønne, der er indehaver af DanBolig Silkeborg vurderer imidlertid, at udbuddet sagtens kan følge med efterspørgslen. Han oplever, at det særligt er yngre familier med børn, der flytter til byen.

Befolkningstallet kun i svag vækst

- Det er et smukt område at bo i, vi har et fornuftigt kulturliv og vi har en nærhed, som større byer ikke har, og som børnefamilierne efterspørger, siger han til Danske Kommuner.

Boligønsker.dk’s indeks er baseret på søgninger i de annoncer, som boligsøgende har lagt på hjemmesiden - og altså ikke på konkrete salg. Derfor slår Silkeborgs popularitet heller ikke igennem på befolkningstallet - endnu. Det er dog også ganske svagt stigende - fra 42.396 i 2010 til 42.724 1. januar i år.

Danmarks mest eftertragtede by er Taastrup, skarpt forfulgt af Hillerød, mens København samt Frederiksberg ligger på en delt tredjeplads.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere drømmer om Silkeborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger