24.05.2011 kl. 09.51

Ældre skal indtage byrummet

Ny kampagne sætter fokus på hvordan byrummet kan indrettes, så det fremmer en aktiv livsstil for seniorer

Det er efterhånden velkendt, at befolkningen bliver stadig mere aldrende i løbet af de kommende årtier. Men det afspejler sig ikke i vores byrum - og det bør det, mener Dansk Arkitektur Center (DAC).

Med kampagnen "Byen for hele livet" sætter DAC, Realdania og fem kommuner fokus på hvordan byrummet kan indrettes, så det fremmer en aktiv livsstil for seniorerne.

Det betaler sig nemlig både menneskeligt og økonomisk at designe byer, så de fremmer sundhed hos borgerne, viser undersøgelser fra Verdenssundhedsorganisationen og Sund By Netværket.

Byrummet skal være sundhedsfremmende

- De fleste kommuner ønsker at tiltrække unge borgere og familier. Derfor har vi haft nogle år, hvor byudvikling i høj grad har været rettet mod de unge. Men i mange byer er virkeligheden den, at 20 procent af indbyggerne er over 65 år, forklarer Kent Martinussen, administrerende direktør i Dansk Arkitektur Center.

- Arkitekter og kommunale planlæggere skal derfor have øje for, hvordan bydesign både kan fremme muligheden for at leve sundt og aktivt hele livet - og hvordan det kan få livet tilbage i byerne, siger han.

Kampagnen skydes i gang 30. maj i Aalborg, hvor borgerne på 60+ kan udfordre sig selv på en powerwalk med sundhedsguruen Chris MacDonald.

De øvrige byer, der deltager i kampagnen er Albertslund, Frederiksværk, Horsens og Ringe.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ældre skal indtage byrummet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger