13.05.2011 kl. 12.51

Skoleelever bliver helt digitale

5. og 6. klasse på en skole i Fredericia Kommune dropper bøgerne til fordel for iPads

Det er slut med tunge skoletasker for eleverne i 5. og 6. klasse på Bredstrup-Pjedsted Fællesskole. I forbindelse med et treårigt forsøg udstyrer skolen alle eleverne med en iPad2, som skal erstatte skolebøgerne.

- It er allerede nu en meget væsentlig del af elevernes hverdag, og det skal vi leve op til, siger Fredericia Kommunes skolechef, Claus Bülow.

- Der er et hav af muligheder i at benytte digitale læremidler. Eleverne får mulighed for aktivt at eksperimentere i undervisningen og sætte deres eget præg på den. Det bliver sjovere at gå i skole og øger motivationen.

Digitalt indfødte elever

Lederen af Bredstrup-Pjedsted Fællesskole, Søren Storm, begrunder valget af iPad2 med en række pædagogiske fordele, som kommer både stærke og svage elever til gavn. Tabletcomputeren kan oplæse tekst, ligesom den er intuitivt opbygget, så lærerne kan skræddersy undervisningsmaterialet, påpeger han.

Skolelederen har store forventninger til forsøget.

- Børn er i dag digitalt indfødte. De er dygtige til at finde kommunikationsformer og er ikke bange for at afprøve det sidste nye it. Vi skal lære dem, hvordan de bruger it-værktøjerne til at kunne søge informationer, være kildekritiske og lave et ordentligt produkt, siger han.

Skolen har selv fundet pengene til forsøget på sin konto til undervisningsmidler. De næste tre år vil der ikke blive købt fagbøger eller kopipapir til de årgange, der har en iPad.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skoleelever bliver helt digitale Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger