11.05.2011 kl. 09.32

Det går rigtig godt i København

Virksomheder og skatteydere strømmer til Københavns Kommune, der vil lynafvikle milliardgæld

Det er ikke længe siden, at København var et kommunalt fallitbo. Arbejdsløshed, tårnhøje sociale udgifter og massive gældsposter plagede hovedstadskommunen.

I dag er billedet et andet. Virksomheder og ressourcestærke skatteydere strømmer til storbyen, som har fået styr på de galoperende udgifter. Faktisk går det så godt, at kommunens økonomiudvalg tirsdag besluttede at indfri et 25-årigt lån på 1,26 milliarder kroner.

- Jeg er stolt over, at vi kan overholde budgetterne og vise ansvarlighed ved at afdrage gæld i en tid, hvor Københavns Kommunes gæld er sund, siger overborgmester Frank Jensen (S) til Berlingske.

Vækstcenter

Ifølge geografiprofessor Christian Wichmann Matthiessen fra Københavns Universitet er København på vej i den europæiske superliga, der tæller vækstcentre som Hamburg, Bruxelles og Amsterdam.

- Mange steder i Europa flytter befolkningsstrømmen til de store byer. Eksplosionen i brugen af it betyder, at folk kan bo og arbejde i de dynamiske centre og store byer, hvor der er god kontakt til resten af verden, forklarer han.

P.t. oplever Københavns Kommune en nettotilflytning på 1.000 mennesker om måneden. I 2025 vil der ifølge prognoser være 100.000 flere borgere i kommunen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Det går rigtig godt i København Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger