06.05.2011 kl. 07.48

Politikere sukker over papirvælde

Et flertal af byrådsmedlemmer mener ifølge en rundspørge, at bureaukratiet er vokset efter kommunalreformen

Kommunalreformen har ført til mere bureaukrati.

Det mener et flertal af næsten 1.000 byrådsmedlemmer i en rundspørge, som Berlingske Research har foretaget.

57 procent svarer ja på spørgsmålet om, hvorvidt lokalpolitikerne oplever, at bureaukratiet er vokset siden kommunalreformen. 28 procent mener dog ikke, at der er kommet mere unødvendig og nyttesløs administration.

25 procent mener, at udgifterne til administrativt personale er steget siden 2007, og at det er gået ud over ansatte i blandt andet omsorgssektoren.

- Undersøgelsen peger på, at ganske mange oplever, at der bliver flyttet rundt på papirer i stedet for, at man tager sig af borgerne, siger professor og kommunalforsker ved Syddansk Universitet Ulrik Kjær.

Nye opgaver koster

KL’s formand, Jan Trøjborg (S), forstår godt udmeldingen fra byrådskollegerne.

Han  siger, at kommunerne fik nye opgaver med kommunalreformen, og det har kostet mange administrative kræfter. Han hæfter sig dog ved, at administrationsudgifterne ifølge de kommunale regnskaber er faldet med 600 millioner kroner fra 2009 til 2011.

- Men al erfaring viser jo, at når politikerne vil udvikle samfundet med mere kontrol og benchmarking, så giver det et pres på at øge bureaukratiet. Men det får mig ikke til at give op. Tværtimod, siger han til Berlingske Tidende.

Jan Trøjborg tilføjer, at når KL i denne måned indleder årets økonomiforhandlinger med regeringen, vil et vigtigt punkt på dagsordenen være at skabe bedre råd til velfærden ved at luge ud i nytteløst bureaukrati.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politikere sukker over papirvælde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger