23.06.2011 kl. 10.59

Tættere samarbejde i nordvest

Odsherred, Kalundborg og Holbæk vil arbejde tættere sammen for at udvikle Nordvestsjælland

Sammenhold gør stærk. Det er parolen for borgmestrene i de tre nordvestsjællandske kommuner, som nu vil styrke og udbygge det samarbejde, som blev indledt tidligere på året.

Odsherred, Holbæk og Kalundborg Kommuner vil blandt andet være fælles om tiltrække virksomheder og arbejdskraft, ligesom de lægger op til et langt tættere samarbejde på det udgiftstunge specialiserede socialområde.

- Vi vil se mere på tværs af de tre kommunegrænser for at sikre en god fælles viden om de tilbud, vi har i de tre kommuner. Ligeledes skal vi sikre, at der hele tiden er fokus på forholdet mellem kvalitet og pris, fortæller Holbæk-borgmester Søren Kjærsgaard (V).

- Hvis vi i Holbæk betaler én pris for et tilbud i Odsherred og en anden for det tilsvarende tilbud i Kalundborg eller hos en privat leverandør, så er der jo anledning til at se tingene efter i sømmene. Jeg tror på at der på en række områder kan gøre tingene både bedre og billigere ved at se fælles på den måde vi driver de tre kommuner, siger han.

Hård konkurrence

På erhvervs- og udviklingsområdet opretter de tre kommuner et såkaldt symbiosesekretariat, som skal ”tiltrække såvel nationale som internationale samarbejdspartnere og kompetencer til Nordvestsjælland”.

- Nordvestsjælland er i hård konkurrence med det øvrige Danmark om at tiltrække virksomheder og i det kapløb er det helt afgørende vi arbejder sammen og skaber en selvstændig profil for vores område, siger Martin Damm (V) fra Kalundborg.

De tre borgmestre håber også, at det øgede samarbejde vil gøre det lettere for kommunerne at blive hørt på Christiansborg. Tilsammen repræsenterer de 150.000 borgere.

- Vi er stadig selvstændige kommuner, men samarbejde giver ofte bedre muligheder for at påvirke politiske beslutninger på Christiansborg og for at tiltrække investeringer og eksterne fonde til at finansiere vigtige initiativer, siger borgmester Thomas Adelskov (S) fra Odsherred.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tættere samarbejde i nordvest Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger