23.06.2011 kl. 08.53

Melder børn ud i protest mod lukkeuger

Betal for fire, men få en uges pasning. Det tilbud vender flere forældre i Køge tommelen nedad til

- Når mine børn kun kan være her en uge, så synes jeg ikke om, at jeg skal betale for en hel måned.

Sådan lyder det fra Jesper Rasmussen, der er far til to børn i Strandgårdens SFO i Køge. Kommunens skolefritidsordninger holder lukket tre ud af fire uger i juli, og det får nu mange forældre til at melde deres børn ud 1. juli blot for at melde dem ind igen 1. august.

Det fortæller DR Nyheder.

Pengene forsvinder

Alene i Strandgårdens SFO bliver 30 ud af 255 børn meldt ud i sommerferiemåneden. Forældrene sparer en måneds pasning, men tricket giver problemer for SFO’erne. Kommunen trækker nemlig penge ud af institutionernes budget, hver gang der kommer en udmelding.

Lederen af Strandgårdens SFO, Kirsten Lundager, frygter, at det fører til nedskæringer, der går ud over børnene.

- Det betyder, at der vil være færre voksne, som børnene kan henvende sig til, der vil være færre aktiviteter og der er simpelthen færre varme hænder, siger hun.

Ingen grund til at føle sig snydt

Men det har forældrene ikke meget til overs for.

- Det er ligesom at gå ned i supermarkedet og købe en liter mælk, og når man så har betalt for den, så tager de den igen. Det er jo at tage røven på folk, siger Henrik Dam, der har meldt sine to sønner ud i juli.

Køges borgmester, Marie Stærke (S), understreger, at fem SFO’er holder åbent hele juli - og at der derfor ikke er grund til at justere åbningstiderne i resten.

- Der er altså en meget høj service til meget få børn i juli, og derfor vælger vi at lukke i tre uger, siger hun til DR.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Melder børn ud i protest mod lukkeuger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger