22.06.2011 kl. 11.41

Må betale milliongave retur

Statsforvaltningen underkender finansieringsmodel bag almene boliger i Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune må vinke farvel til en gave på 3,2 millioner kroner fra et lokalt anpartsselskab.

Det er konsekvensen af en afgørelse i Statsforvaltningen Hovedstaden, der har underkendt en model til finansiering af nye almene boliger i kommunen.

Anpartsselskabet ejer en grund, hvor Lejerbo skal bygge boliger. Sidste år udstedte selskabet et gravebrev på 3,2 millioner kroner til kommunen, som dækker den kommunale medfinansiering af byggeriet. Men det er ulovligt, lyder det fra statsforvaltningen.

- Efter de foreliggende oplysninger finder statsforvaltningen, at der er risiko for, at Fredensborg Kommunes afgørelse om godkendelse af det omhandlede almennyttige byggeri vil være påvirket af den gave, som kommunen er tilbudt i forbindelse med boligselskabet Lejerbos ansøgning om kommunens godkendelse af anskaffelsessummen for byggeriet, hedder det i afgørelsen.

Glæde i oppositionen

Statsforvaltningen har også indhentet en udtalelse fra Socialministeriet, der slår fast, at den kommunale medfinansiering er tænkt som et middel til at øge kommunernes egeninteresse i at holde byggeriets anskaffelsessum nede.

- Ved kommunens modtagelse af en gave, der svarer til den kommunale grundkapital, vil der reelt ikke være tale om medfinansiering af byggeriets anskaffelsessum fra kommunens side, hvilket må anses for at være i strid med en del af formålet med den kommunale grundkapital, skriver statsforvaltningen.

I byrådets borgerlige opposition er der glæde over afgørelsen. Venstre, Konservative og lokallisten Focus Fredensborg stemte i sin tid mod at modtage gavebrevet.

- En gave på betingelser skal selvfølgelig ses efter i sømmene, og det blev den heldigvis, selv om det skete lidt sent, siger byrådsmedlem Tinne Borch Jacobsen (V).

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Må betale milliongave retur Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger