20.06.2011 kl. 09.38

Sværere at underkende kommunerne

Fremover skal klagenævnet have helt særlige grunde til at underkende kommunerne. Det giver dårligere tilbud, frygter Autismeforeningen

Som led i økonomiaftalen, som KL og regeringen indgik for et par uger siden, er der fremover bevisbyrde i klagesager om specialundervisning. Det betyder, at klagenævnet skal have helt særlige, faglige grunde til at give forældrene ret og underkende kommunen.

Mens KL er godt tilfreds med ændringen, vækker det bekymring hos Autismeforeningen.

Formand Morten Carlsson, der også er medlem af Klagenævnet for vidtgående specialundervisning, mener at det vil gå ud over de børn, der har særlige behov og kalder det "den dummeste forringelse", han nogensinde har hørt om.

KL: Godt med begrundelser

- Der er ingen tvivl om, at mange børn fremover ikke vil få det tilbud, de har behov for, siger han til Berlingske.

Jane Findahl (SF), der er formand for KL’s børne- og kulturudvalg er helt uenig. Hun vurderer det som en fordel, at klagenævnet nu skal være mere konkrete i forhold til hvad der måtte være galt med en kommunes specialundervisningstilbud.

- Hvis der er noget forkert i kommunens tilbud, er det jo rigtig vigtigt, at vi får at vide, hvad de faglige problemer er. Man kvalificerer ikke sit arbejde, hvis man ikke får gode begrundelser, siger Jane Findahl til avisen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sværere at underkende kommunerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger