17.06.2011 kl. 07.57

SFO-brand var påsat

Branden i en aarhusiansk SFO var påsat og ventes at koste skatteyderne 12 millioner kroner

Kriminalteknikernes undersøgelser efter branden i SFO’en på Gammelgaardsskolen i Aarhus Kommune 1. april er nu afsluttet, og det står klart, at branden efter alt at dømme var påsat.

- Undersøgelserne viser, at der var hældt brandbare væsker ud på det sted, hvor branden opstod, og vi har derfor en stærk formodning om at der er tale om en påsat brand, siger vicepolitiinspektør Michael Weiss fra Østjyllands Politi til JP Århus.

Gerningsmanden er ikke fundet endnu, og Østjyllands Politi ønsker af hensyn til efterforskningen ikke at oplyse hvor tæt man er på at finde den skyldige. Men regningen for branden er gjort op.

Millionregningen ryger videre til borgerne

Ifølge børne- og ungefovaltningens bygningsafdeling løber det op i 12 millioner kroner, og hvis ikke den skyldige findes, så der kan rejses et erstatningskrav er der kun borgerne til at betale. Aarhus Kommune er ganske vist ikke selvforsikrende i sager om brand- og stormskader, men har en selvrisiko på 25 millioner kroner.

Branden på Gammelgaardsskolen er den anden større brand i nyere tid i Aarhus Kommunes institutioner. Den største var på Møllevangskolen i 2003, og den endte med at koste 20 millioner kroner.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: SFO-brand var påsat Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger