14.06.2011 kl. 09.43

Kræver gebyr af lukkede firmaer

Brugen af CVR-registret får kommuner til at sende opkrævninger af affaldsgebyr til lukkede virksomheder

I 1988 lukkede ejendomsmægler Jørgen Slorup sin forretning i Roskilde. Alligevel skal han nu, 23 år senere, betale affaldsgebyr til Roskilde Kommune.

Det undrer naturligt nok den nu pensionerede mægler, der har kontaktet kommunen for at få en forklaring.

- Jeg fik at vide, at jeg kunne sende min virksomheds kvitteringer på moms og skat, så kunne jeg bevise, at jeg havde tjent mindre end 50.000 kroner på et år. Så kunne jeg slippe. Men det kan jeg jo ikke, da jeg ikke har nogen virksomhed, siger Jørgen Slorup til Roskilde Avis.

Loven kræver det

Fra Roskilde Kommune lyder forklaringen, at man tager udgangspunkt i CVR-registret, når der sendes regninger ud. Hvis en virksomhed står i registret, skal den som udgangspunkt betale.

- Vi bryder simpelthen loven, hvis vi ikke gør det på denne måde, siger affaldsplanlægger Jacob Fallov fra Roskilde Kommune.

- Det har ikke tidligere haft en betydning, at de gamle virksomheder stod der, men nu skal de altså betale affaldsafgift, konstaterer han.

Tidligere ejendomsmægler Jørgen Slorup har også fået en regning fra Odsherred Kommune, hvor han lukkede sin virksomhed for 13 år siden. Den slap han dog for at betale.

Han vil nu sørge for at blive slettet i CVR-registret. 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kræver gebyr af lukkede firmaer Felter med * skal udfyldes
 
Af: helene bartved
dansk personale udvikling
Den 14.06.2011 kl. 15:03

gebyr i sommerhus

svar på: Kræver gebyr af lukkede firmaer

jeg har et sommerhus, og fordi min virksomhed har et p-nummer registret på adressen, således at jeg kan bruge det som hjemmearbejdsplads, skal jeg nu betale gebyr. Jeg arbejder med personfølsomme oplysninger, og lovgivningen kræver derfor, at man skal have et p-nummer på sin hjemmearbejdsplads. Utroligt, man må ikke bo i et sommerhus, men åbenbart gerne drive virksomhed......

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger